Vet du nok om vedlikehold av asfalt?

14 desember 2020
admin

Vet du nok om vedlikehold av asfalt? Vær sikker på at du gjør det før du legger asfalt.

Asfalt er, som alle andre materialer, avhengige av venlig og grundig vedlikehold for å sikre at holdbarheten er høy. Hvis alle faktorer er riktige kan en vei som man har lagt asfalt på vare i omtrent 15 til 20 år. Men for at det skal være gjeldende må man vite nok om hvordan veien skal vedlikeholdes. For vedlikehold er essensielt for en trygg og holdbar vei.

Vedlikehold er en viktig faktor i trafikksikkerhet, så det er helt essensielt at en vei med asfalt blir tatt godt vare på. Noen helt enkle grep som for eksempel å feie og spyle veien er gode grep. Samtidig bør man utvise stor forsiktighet når det kommer til kraftigere verktøy, som for eksempel en høytrykksspyler.

En annen viktig ting er at man skal sørge for at vegetasjon som eventuelt trosser asfalten og vokser gjennom dekket blir fjernet. Man burde i tillegg påføre ugressmiddel for sørge for at det ikke skjer igjen. Du kan lese mye mer på https://nordasfalt.no/, vi fikk veldig god hjelp der.

Reparer underveis, men be om hjelp fra fagpersoner

Mange ganger kommer det også små skader og hull i asfalten. Det er ting som man burde ta hånd om med en gang. Hvis man lar det gå for langt vil man i mange tilfeller oppleve at man må i gang med en større reparasjon enn det som hadde vært nødvendig hvis man gjorde det med en gang.

Hvis det er små skader kan man lappe hull med lappemasse som man kan kjøpe selv i forskjellige byggvareforretninger og er ganske greit å håndtere.

Men hvis man må gjøre større reparasjoner bør man uten tvil kontakte en entreprenør. Det kreves nemlig asfalt på over 130 grader og det er det ikke forsvarlig at man gjør selv. Smart å la fagfolk ordne ting som det.

Flere nyheter