Ta opp utfordringen med en Rubiks kube

16 september 2021
Maria Laugesen

Spill og leker som utfordrer logisk tenkning, strategi og ikke minst konsentrasjon er utrolig populære i dag. Og her er Rubiks kuben en av de absolutte klassikere. Du kjenner den sikkert allerede; den berømte terningen der du skal forsøke å samle de samme fargene på samme side. En lek som kan utfordre både barn og voksne i mange timer.

Den berømte kuben

Rubiks kuben har eksistert i mange år og er fortsatt populær i dag på tross av mange nye spill og leker som har kommet på markedet. Det er en klassiker som fortsetter å utfordre folk i alle aldersgrupper. Her er det nemlig ingen kompliserte regler eller behov for å sette opp spillet først. Du tar bare kuben, og så er det bare å begynne.

Men den simple, enkle designen i spillet betyr ikke at oppgaven er simpel å løse. Det krever den helt riktige taktikk, en god porsjon tålmodighet og logisk tenkning. Avhengig av hvordan du starter kan oppgaven løses på forskjellige måter, og derfor blir det aldri kjedelig å utfordre seg selv med en Rubiks kube.

Mange forskjellige varianter

Du kjenner helt sikkert den klassiske Rubiks kuben med 3×3 felter på hver side av en kvadratisk kube. Men visste du at det faktisk finnes mange andre designs og varianter på markedet i dag?

http://mastercubestore.no/ kan du både finne en «original» Rubiks kube, men du kan også velge noen av de mange andre varianter. Her finner du blant annet de helt små på 2×2, som også kalles «mini cube» eller «speed cube», men også de helt store på over 10×10 felter. 

De finnes i ulike former, størrelser og designs så du kan finne noe som passer til deg og ditt nivå. En morsom lek som fortsetter å utfordre uansett hvor mange ganger du har prøvd (og kanskje løst) den.

Flere nyheter