Råd til deg som ikke har vært hos tannlegen på lenge

30 november 2021
Johanne Larsen

editorial

Det er kanskje lenge siden du har vært hos tannlegen? Er du redd for å gå? Her skal vi se litt på noen gode råd og ting du kan tenke over, hvis det er lenge siden du har vært hos tannlegen. Det kan nemlig være lurt å booke en tid, selv om du er nervøs for undersøkelsen. 

Finn en god tannlege 

image

Et godt råd er selvfølgelig å finne en god tannlege. En god tannlege som har erfaring med å behandle pasienter som er nervøse for å gå til tannlegen, er alfa og omega hvis man har tannlegeskrekk. Det finnes mange metoder som kan gjøre et tannlegebesøk så smertefritt som mulig, og mange tannleger er svært bevisst om hvordan de kan gjøre det til en så positiv opplevelse som man kan. Derfor handler det også om å finne en god tannlege, den riktige tannlegen for deg, for å komme seg til tannlegen hvis det har vært lenge siden. Du kan jo for eksempel informere tannlegen på forhånd om at du er nervøs og at det er lenge siden du har vært hos tannlegen. Du kan alltid undersøke tannleger på nettet for å finne den rette, på sider om https://valentinlysttannlegekontor.no/

Jevnlige besøk er det beste

Det er jo ingen hemmelighet at det aller beste er at man går til tannlegen jevnlig. Det er faktisk noe som i seg selv kan bidra til å hjelpe på nervøsiteten omkring tannlegen, spesielt hvis den handler om at man er bekymret for regningen. Det kan som kjent være dyrt å gå til tannlegen og få behandling, men med jevnlige tannlegebesøk er det mye som kan forebygges før det kommer så vidt at man må behandle i dyre dommer. Derfor er det en god investering å gå jevnlig til tannlegen og få en god tannrens og en grundig sjekk. 

Flere nyheter