Få deg timer stikkontakt

22 januar 2021
admin

Det kan være mange grunner til at man ønsker å kjøpe timer stikkontakt og jeg skal være ærlig å si at det tok meg virkelig lang tid å ta valget om å kjøpe det, selv om jeg hadde ønsket meg det lenge. Det føltes liksom bare litt unødvendig, men nå som vi har det føler jeg at jeg burde kjøpt det mye før vi gjorde.

For oss var både det praktiske aspektet og det mer miljøvennlige aspektet to store deler av grunnen til at vi valgte å gjøre det. For på den ene siden er det bare innmari praktisk at man kan stille den på ting som lamper og annet. Det kan gjøre det lettere å komme opp om morgenen, særlig om vinteren, fordi man kan stille inn lyset til å bli slått på mens man våkner for eksempel. 

Det er også smart hvis man skal reise bort, men vil at det skal være en naturlig syklus med lys i leiligheten eller huset, sånn at det ikke ser tomt ut og man dermed minimerer risikoen for innbrudd for eksempel. Det er helt klart noe av grunnen til at vi valgte det.

Spar strøm og spar miljøet

Selv om mange former for energi er fornybar burde vi under alle omstendigheter tenke oss bedre om når vi bruker strøm. For det handler ikke bare om at vi kan redusere vår egen strømregning når vi bruker en timer stikkontakt. Det handler også om at vi ved et par veldig enkle grep kan gjøre noe godt for miljøet ved å spare på de ressursene  vi bruker.

For oss handler det i høy grad om dette. For det er så lett å glemme å slå av lys i rom man ikke bruker like mye, også står lampene der inne og bruker strøm til tross for at man ikke trenger det når man ikke er i rommet.

Flere nyheter