Behov for penger her og nå?

08 februar 2022
Maria Laugesen

editorial

Hva gjør du hvis du plutselig står og mangler penger her og nå – f.eks. på grunn av en ekstra høy varmeregning, et kjøleskap som har gått i stykker, eller en annen uforutsett utgift? Bli klokere på dine muligheter her.

Oppsparing eller avdrag

Den første og beste muligheten er selvfølgelig å ta pengene fra en oppsparing eller buffer, hvis det er mulig. Det anbefales for alle å ha noen penger stående på en oppsparing, nettopp til situasjoner der det kommer uventede regninger. Da har du nemlig pengene for hånden med det samme, og det koster ingen ekstra utgifter.

Er dette ikke en mulighet for deg, da kan du i noen situasjoner prøve å klare betalingen i biter. Det gjelder hvis du skal kjøpe nye hvitevarer eller betale en annen regning, at du kan spørre om muligheten til å avbetale gradvist. På den måten kan du betale noe nå, og noe i løpet av de neste måneder.

Dette vil ikke alltid være en mulighet, og om det er en god idé avhenger også av de vilkår du kan få på avbetalingen.

lån på dagen

Lån på dagen

En annen mulighet er å ta opp et lån. Dette bør du selvfølgelig bare gjøre dersom du ikke selv har pengene stående til å betale. Her kan du bruke et forbrukslån som egner seg til slike formål, og som gjør det mulig å få penger utbetalt i løpet av bare et par dager. Dette krever selvfølgelig at du kan bli godkjent til det beløpet du ønsker å låne.

Hos Swiftbanker kan du finne og sammenligne lån på dagen, og du kan bli klokere på hvilke vilkår og renter som er gjeldende for deg. På den måten kan du også regne ut om et forbrukslån er den beste løsningen i din situasjon, og du kan finne det lån på dagen som er billigst for deg.

Flere nyheter