Alkoholmisbruk skader kroppen

12 juni 2019
Mathias Bjelland
Alkoholmisbruk skader kroppen

Hva betyr det å misbruke alkohol?

Alkoholmisbruk er dessverre et problem for mange. For noen personer blir alkohol et problem, fordi man drikker for mye av det og alkohol begynner å styre livet. Alkohol blir brukt som en løsning på hverdags problemer som man ikke klarer å takle uten alkoholen.

For noen personer er det lettere å komme seg gjennom dagen om man har hatt en del alkohol i løpet av dagen.Alkoholmisbruk er når man har en dårlig vane når det kommer til alkohol. Det kan være at man velger å drikke alkohol, uansett tid på dagen eller anledning.

Når avrusning er eneste løsning

De fleste som misbruker alkohol vet at de gjør det, men har vanskeligheter for å stoppe den dårlige vanen. Enten det, eller så bryr de seg rett og slett ikke om hva misbruken gjør til livet deres. Da kan en avrusning som får deg vekk fra alkoholen være det eneste fungerende alternativet. 

Om du ikke får tidlig avrusning, vil dette føre til at toleransen for alkohol vil bli høyere, som igjen kan føre til at man drikker mer og mer om gangen. Dette vil da bli til en ond sirkel som man ikke klarer å bryte. Hvis man er en person som ofte misbruker alkohol, så vil man oppleve abstinenser hvis man klarer å gå en liten periode uten det.

Gi livet førsteprioritet

Ved misbruk av alkohol, og uten avrusning, så vil alkoholen ofte ta førsteprioritet i livet. Da kan det være at det blir prioritert over venner og familie, jobb eller andre aktiviteter man normal hadde tatt del i. Selv om man kanskje er klar over denne misbruken, vil ikke det føre til at man bare slutter, for det kan være vanskeligere enn som så.

Det er nettopp derfor avrusning er så viktig, og du må gi livet førsteprioritet!

Flere nyheter