Priser og finansiering av tannproteser: En guide for å ta en informert beslutning

24 april 2023
Eivind Øi

Tannproteser er en viktig investering for de som ønsker å gjenopprette funksjonaliteten og estetikken til tennene sine. Dessverre kan prisen på tannproteser variere avhengig av flere faktorer, inkludert materialevalg, kompleksiteten til protesen og geografisk beliggenhet.

Priser på tannproteser

Prisene på tannproteser kan variere betydelig avhengig av hvilken type protese du trenger og hvor du bor. Generelt sett er tannproteser i Norge ganske dyre, med en gjennomsnittlig pris på rundt 20 000-30 000 kroner for en delvis protese og 50 000-60 000 kroner for en helprotese. Dette kan være en stor investering for mange, og det kan være lurt å vurdere alternativene for å finne den beste prisen.

tannprotese priser

Finansiering av tannproteser

Det er flere måter å finansiere tannproteser på, og det kan være lurt å undersøke alternativene nøye før du tar en beslutning. Noen av de vanligste måtene å finansiere tannproteser på inkluderer:

  1. Offentlig støtte: I noen tilfeller kan du være berettiget til offentlig støtte for å dekke kostnadene for tannproteser. Dette kan være tilgjengelig for personer med visse medisinske tilstander, som manglende tenner på grunn av sykdom eller ulykke.

  2. Privat tannforsikring: Noen tannforsikringer kan dekke kostnadene for tannproteser helt eller delvis, avhengig av vilkårene i forsikringsavtalen.

  3. Lånefinansiering: Du kan også vurdere å ta opp et lån for å dekke kostnadene for tannproteser. Det er flere lånealternativer tilgjengelig, inkludert personlige lån og kredittkort. Det kan være lurt å undersøke de forskjellige alternativene for å finne den beste renten og betalingsplanen for deg.

  4. Betalingsavtaler: Mange tannleger tilbyr også betalingsavtaler for å gjøre det enklere å håndtere kostnadene for tannproteser. Dette kan inkludere rentefrie betalingsplaner eller avdragsordninger som lar deg betale kostnadene over tid.

Prisene på tannproteser kan variere betydelig avhengig av en rekke faktorer. Det er flere måter å finansiere tannproteser på, inkludert offentlig støtte, tannforsikring, lånefinansiering og betalingsavtaler. Det kan være lurt å undersøke alternativene nøye og vurdere fordeler og ulemper ved hver for å finne den beste løsningen for deg. Det er viktig å sjekke tannprotese priser før du bestemmer deg. 

Flere nyheter