Opplever du hårtap i hverdagen?

18 desember 2019
Mathias Bjelland
Opplever du hårtap i hverdagen?

Hva er hårtap i hverdagen egentlig?

Hårtap er noe vi alle har kommet i kontakt med. Påvirker millioner av voksne over hele verden, hårtap er en tilstand som hovedsakelig rammer menn og kommer i mange former og former. Hårtap er også noe som ikke er veldig velkomment av de fleste som er berørt av det. Fordi hårtap påvirker så mange mennesker, har det manifestert seg på nesten utallige forskjellige måter, og hvert tilfelle er forskjellig fra et annet.

De vanligste tilfellene av håravfall er noe som er kjent som mannlig skallethet. Dette er i utgangspunktet den vanlige typen hårtap vi alle er kjent med å se. Hårlinjen begynner å avta fra toppen av pannen og går sakte tilbake over hodebunnen etter hvert som tiden går. I noen tilfeller stopper denne prosessen en del av veien gjennom og holder seg slik resten av livet. I andre tilfeller fortsetter prosessen bare til det ikke er noe igjen.

Hva gjør man ved hårtap?

Fordi omtrent ingen vil miste håret, har det dukket opp mange løsninger for å bekjempe dette problemet. Det vanligste ville selvfølgelig være hårstykket. Hvis hårtapet er mildt, kan du slippe unna med å bruke bare en delvis hårbit. Med mer avanserte saker vil du sannsynligvis trenge en full parykk. Andre fremdeles bestemmer seg for å ta håravfallet i skritt og ikke gjøre noe med det.

Enda mer ekstrem er de mennene som bestemmer seg for å bare barbere alt av. Noen menn som begynner å miste håret, tar den bevisste avgjørelsen at de helst ikke vil ha noe hår enn å ha en synlig tilbakegående hårlinje. Morsomt nok, mange studier har vist at kvinnene som ble spurt, sa at de foretrekker menn med helt barberte hoder enn menn som lar alle se deres mønster. For egen selvtillit kan derimot en hårtap behandling lønne seg for deg. 

Flere nyheter