Hvorfor skal man bruke led?

27 september 2021
Johanne Larsen

Vi fokuserer mer og mer på led som kunstig lyskilde, men hvorfor er det egentlig blitt sånn? Hvordan skiller led seg fra tradisjonelle lyspærer, og hvorfor skal jeg velge det? Det skal vi se litt nærmere på her, så du kan finne led lys som passer perfekt for deg og dine behov. 

Et grønnere forbruk

Det er ingen tvil om at et grønnere forbruk er noe vi fokuserer mer og mer på i hverdagen, og det er faktisk noe som kan gå ned til den minste detalj. Man kan leve litt grønnere på mange måter. Mange velger å kildesortere, kanskje til og med dyrke noe av sin egen mat, kjøpe færre plagg og kjøpe mindre nytt, og i stedet kjøpe brukt og sørge for å spare strøm.

Men hva hvis lyspærene du velger har noe å si for hvor grønt forbruket er og hvor mye strøm du sparer? Da er det viktig at man velger riktig, og det er selvfølgelig her led kommer inn i bildet. For det er jo unektelig sånn at led er blitt utrolig populært de siste årene, og det er ikke uten grunn. Led er nemlig mer energivennlig enn vanlige lyskilder, og dermed så kan du skifte pærer sjeldnere og bruke mindre energi.  

Led finnes i mange former 

Det er heller ikke så dumt at led finnes i utrolig mange forskjellige former. Derfor er ikke ledlys bare en ting, men noe som kan tilpasses perfekt etter akkurat det du trenger. Man kan for eksempel få lysarmatur, led striper eller lyspærer, det er helt opp til deg og det som passer for deg og dine behov. 

ledlyskilder.no finner du et stort utvalg av led lys, så du enkelt kan finne det du er på jakt etter. Det er fordelen ved å kjøpe led på nettet, du får mye mer å velge mellom. 

Flere nyheter